"Да се свако уклопи лако" - мајске активности

Међународни Еразмус+ пројекат „Да се свако уклопи лако“ стигао је до фазе у којој се у директном раду са ученицима примењују стратегије предложене од стране истраживачког тима. Након квиза који је одржан поводом Дана школе, током маја организоване су и следеће активности:
У одељењима млађих разреда одржано је предавање на тему „Вршњачко учење“ и реализоване су радионице вршњачке подршке. Организатор активности је стручни сарадник логопед Снежана Остојић.
Радионице вршњачке едукације одржане су и у старијим разредима. Ученици осмог разреда припремили су презентацију и квиз и у одељењима петог и шестог разреда одржали радионице посвећене безбедности на интернету и дигиталном насиљу.
Ученици шестог разреда су током радионице повезане са наставом књижевности „Изазови детињства“ размишљали о проблемима са којима се могу суочити у вршњачкој заједници и начинима на које се они могу превазићи.
Ученици седмог разреда су кроз игру Escape game на часовима енглеског језика развијали језичке вештине, али и упознавали се са проблемом усамљености међу младима и стратегијама за њено превазилажење. Аутори и реализатори активности у старијим разредима су наставнице Јелена Алексић и Олгица Спасојевић.
У прилогу можете погледати фотографије са радионица и забавити се тражећи излаз у игри Escape loneliness којој можете приступити преко следећег линка: