Европски дан језика

У нашој школи, 26. септембра, традиционално је обележен Европски дан језика разноврсним активностима. Школска библиотека била је отворена за све ученике који су желели да се укључе у обележавање овог празника. За ученике трећег разреда припремљена је радионица, током које су били у прилици да кроз игру вежбају изражавање на енглеском језику. Ученици старијих разреда могли су се упознати са занимљивим чињеницама о европским језицима, такмичити се у квизовима и играма препознавања језика, или пробати да говоре и пишу на различитим језицима.

Радионицом Say it in my language  обележен је почетак међународног Етвининг пројекта Let’s move in, који ће трајати током ове школске године. У пројекту у коме учествују школе из Француске, Шпаније, Италије и Норвешке ученици ће унапређивати знања кроз директну комуникацију и сарадњу са вршњацима из других школа.

Радионице су организовали наставници српског и енглеског језика: Олгица Спасојевић, Душица Додић, Јелена Алексић, Јелена Марић.

Обележавањем Европског дана језика наша школа је заслужила своје место на порталу креираном од стране Савета Европе, где школе могу представити свој рад и учествовати у такмичењу за избор најкреативнијих активности.

https://edl.ecml.at/Home/tabid/1455/language/en-GB/Default.aspx