Обавештење за родитеље будућих првака

Поштовани родитељи будућих првака,

 

Ваше дете ускоро полази у први разред. То је један од најзначајнијих догађаја у животу сваке породице и веома је важно да имате праве информације о свему што вас очекује.

У први разред школске 2021/2022. године се уписују деца рођена од 1.3 2014. године до 28.2.2015. године.

Од 22.3.2021. године је омогућено да на порталу е-Управа електронским путем искажете интересовање за упис детета у одређену основну школу. Ова услуга омогућује родитељима да једним одласком у школу обаве све активности везане за упис детета у школу.

Потребно је да:

– Будете регистрован корисник, односно имате креиран налог на државном порталу за електронску идентификацију eID.gov.rs

– Покренете услугу на Порталу еУправа (Услуге → Образовање → еЗаказивање термина у ОШ)

– Закажете термин у школи којој Ваше дете територијално припада

Приликом уписа није потребно да прилажете документа, јер ће их школа прибавити по службеној дужности, и то:

– Извод из матичне књиге рођених

– Уверење о пребивалишту

– Уверење о похађању припремног предшколског програма

– Потврду о обављеном лекарском прегледу – лекарско уверење*

 

* Изузетак је само лекарско уверење уколико сте преглед обавили код приватног лекара.

Родитељима који преко услуге еЗаказивање термина за упис и тестирање детета у ОШ закажу термин, електронском поштом биће послата нотификација о датуму уписа у школу.

Уколико нисте из било ког разлога могли да закажете упис и тестирање преко портала еУправа, то можете урадити позивањем броја 061/1512909 радним даном од 8.00 до 12.00 часова или слањем мејла на адресу osplnastavnici@gmail.com . Неопходно је, том приликом,  да припремите ЈМБГ како би успешно заказали упис.

Упис деце у први разред основне школе, за школску 2021/2022. годину обавиће се од 01. априла до 31. маја 2021. године. Истог дана ће психолог или педагог извршити тестирање ученика.

Ученици имају могућност бесплатног коришћења продуженог боравка, где уз стручно вођство наставника имају могућност да, док чекају родитеље, израде домаће задатке, обнове градиво и баве се широком лепезом слободних активности у за то припремљеном простору, па ћете се приликом уписа и о томе изјаснити.

Такође, велика вредност наше школе је поклањање пажње индивидуалним карактеристикама ученика, евентуалној потреби за додатном образовном и развојном подршком и корективним радом. Тим састављен од психолога, педагога и логопеда је увек на располагању ученицима и родитељима и можете се, уколико имате било какву потребу, обратити и указати на врсту подршке која је потребна.

Уколико имате потребу за било каквим додатним информацијама, молим вас да се обратите на број телефона 031/811-176 или мејлом на адресу osplekovic@gmail.com .

Ваша школа и учитељи вас очекују.

http://ospetarlekovic.edu.rs/

https://www.facebook.com/ospetar.lekovic/

 

– Директор школе:

Драган Перишић