Савиндан ИО Душковци

Свети Сава школска слава и ове 2020.године свечано је обележен у ИО у Душковцима. Уз брижљиво одабране текстове ученици предвођени наставницом српског језика Анкицом Станисављевић говорили су стихове Десанке Максимовић, Војислава Илића, Моше Одаловића, Љиљане Браловић. Музички део програма приредила је наставница музичке културе Ивона Даниловић која је за ову прилику одабрала низ духовних песама Песма мајке Ангелине и Ко удара тако позно и једну косовску песму Сини јарко сунце са Косова. Све хорске тачке са солистима изведене су  а капела.

Приредба је почела стиховима, а настављена је уз химну Светом Сави коју су маестрално извели ученици од првог до осмог разреда.  Велику пажњу публике задобили су и ученици од првог до четвртог разреда који су са својим учитељима извели неколико тачака. Ученици су показали велики таленат за глуму и песму што су присутни имали прилику и сами да се увере и још један доказ да уметност спаја лепо и корисно, јер су кроз стихове и песму ученици повезали старо и научили ново градиво, а све у славу Светог Саве првог српског архиепископа заслужног за аутокефалност српске православне цркве која је у претходној 2019. години широм наше земље кроз велики низ догађаја обележила свој велики јубилеј од осамсто година постојања и независности. Важно је истаћи да марљив рад како наставника тако и ученика доприноси да драмска и хорска секција представљају главно подручје за исказивање кретаивности и уметничког дојма.

Публика је била одушевљена и након завршене приредбе нико није устао да иде, што је довољан доказ о томе да је програм више него успешно изведен. Овакав вид исказане симпатије од стране публике само је предмет више да се наставници и ученици покажу у што бољем светлу у наредној години, односно да задрже ниво који су својим радом, трудом и љубави поставили.

Аутор текста наставница Ивона Даниловић