Стогодишњица од завршетка Првог светског рата

Наставници и ученици наше школе спровели су тематску недељу посвећену стогодишњици од завршетка Великог рата, и то: изложбом, приредбом,  пројекцијом филмова и квизом.

Музичко-сценски наступ „Стојте, галије царске“ уприличен је у наставничкој канцеларији 6. новембра 2018. године. Приредба је започела химном „Боже, правде“, а у наставку програма хористи су извели још и песме:„Тамо далеко“, „Креће се лађа француска“ и „Ово је Србија“. Ученици су својим наступом, униформама и костимима оживели и личности Великог рата, маршале и редове, песнике, сељаке, болничарке, дочаравши публици судбину српске војске и народа. Ђаци из Душковаца упознали су присутне са симболиком цвета Наталијина рамонда, са хероинама Првог светског рата, као и потресним детаљима из живота најмлађег каплара на свету, дечака Момчила Гаврића.

У реализацији наведених активности у част овог великог јубилеја учествовали су наставници: Мирјана Матеничарски, Марина Павловић, Татјана Илић, Наталија Диковић, Душица Додић, Ивона Даниловић, Милан Златковић и Мишо Марковић.