Вече музике и поезије

Поводом Дана школе „ Петар Лековић“ у уторак 14. 5. 2019. одржано је вече музике и поезије у градској галерији у Пожеги са почетком у 18 часова. У програму су наступили ученици школе, као и професорка музичке културе Ивона Даниловић која се публици представила са композицијом за соло флауту Телеман бр.2 и бисерима наше духовне музике са песмама Вера наша ( стихови Светог владике Николаја Велимировића) и Ми смо деца неба.

Поред музичког дела вечери публика је имала прилику да ужива и у стиховима Љиљане Браловић – „ Студеничка пјесан“, Александра Пушкина „ Волео сам Вас“, Стевана Раичковића „ Подне“ и Мирослава Антића „ Неповратна песма“. Ученике рецитаторе су припремиле професорке српског језика и књижевности Милка Дробњаковић, Анкица Станисављевић и Зорица Ђокић, а велику пажњу публике добио је и ученик другог разреда Огњен Сунајко учитељице Биљане Павловић.

Публици се представио и хор матичне школе са песмама Хајте браћо белој цркви ( стихови Свети владика Николај Велимировић), Песма недељи и Људи ликујте које је припремила професорка Ивона Даниловић.

Још једно дивно уметничко вече је за нама које ће се сигурно дуго памтити.