Наградни камп „Школа лековитог биља“ на Копаонику

На завршној горанској радионици у оквиру Пројекта: “Заштита, очување, вишенаменско коришћење и подизање свести и знања о вредностима шума код младих“  која је одржана је 23.11. 2019. у Београду ученице: Емилија Радовановић, Теодора Стевић 6/2 и Драгана Марјановић 6/4 екипно су освојиле друго место и бесплатан седмодневни камп.

Наградни камп – „Школа лековитог биља“ на Копаонику је реализован од 18.8.-25.8.2020.

Пошто је ученица Драгана Марјановић била спречена да иде, уместо ње је ишао ученик Урош Милчановић 6/2 

Као пратилац ученика ишла је наставница Наталија Диковић.

На кампу су ученици основних и средњих школа, победници горанских радионица, провели седам дивних дана у природи, упознајући богатство флоре Копаоника.

Креативне радионице у кампу су осмишљене су тако да учењем у природи подстичу и стимулишу целокупан развој деце кроз рад у широком спектру интерактивних образовних и креативних активности, игара и забаве. Дружење, пешачке туре, истраживања, стручна предавања, израда икебана, хербаријума, плаката, сушење биљака за чајеве и лековита уља, такмичења, квизови су садржаји који су испунили време и учинили им овај боравак незаборавним. 

Ученици су имали сјајне едукаторе и много су научили о биодиверзитету ове планине, значају шума за живот свих организама, лековитим својствима биљака током опуштајућих шетњи и боравка у предивном амбијенту, какав само Копаоник може пружити.  

Горанска „Школа лековитог биља“ је за наше ученике била незаборавна и вишеструко корисна едукација о значају природе у животу сваког човека.